דף חדש ביחסים: שוטרי תחנת אשדוד והקהילה החרדית בשיתוף פעולה למען התושבים
כלקח מהעימותים שארעו בישיבת גרודנא בינואר בשנה שעברה, מזה זמן רב שבאשדוד מתנהל תהליך מעניין מאד שמטרתו חיזוק הקשר בין הקהילה החרדית לבין שוטרי משטרת ישראל בכלל, ותחנת אשדוד בפרט. האמצעי - גיוס של שוטרים חרדים לפעילות ברובעים בהם קיימים ריכוזים גבוהים של הקהילה, וכן גיוס שוטרים שאינם יהודים - לקיום פעילות משטרתית נדרשת גם במהלך ימי שבתות וחגים. דובר המשטרה עופר סולומון: "פועלים לגשר על הפערים ולשפר את השירות עבור התושבים החרדים"
סיום קורס שוטרים חרדים. צילום - דוברות המשטרה
חברי המועצה מהמפלגות החרדיות בעירית אשדוד נפגשו אמש עם בכירים במשטרת ישראל כשעל הפרק עדכון סטטוס הגיוס של שוטרים חרדים לרובעים השונים בעיר. בנוסף, בקרב התושבים החרדים עלתה בקשה להקים גם נקודות שיטור ברובעים שיופעלו בחגים ושבתות – על ידי שוטרים שהם לא יהודים.
בשנה האחרונה, מאז המהומות בישיבת גרודנא בינואר 2021, מנסים במשטרה לעזור לחברה החרדית בדרכים מגוונות, אחרי שבקהילה המדוברת לא שכחו גם עוד מספר אירועים מהשנים האחרונות, כאלה ששיקפו חוסר רגישות כלפי הציבור החרדי המקומי אל מול כוחות השיטור.
כזכור, במהלך המהומות כוחות משטרה גדולים התעמתו עם ציבור תושבים חרדי במהלך ביצוע פעולות אכיפה ברובע ג' באשדוד, לאחר שהוזעקו בעקבות תקיפה של פקחי עירייה במקום. על פי הדיווח, פקחי העירייה הותקפו במקלות ובאבנים במהלך פעולות אכיפה שביצעו במוסד חינוכי במקום אשר פעל בניגוד להנחיות.
במהלך הפרות הסדר שכללו עימותים עם השוטרים, חסימת צירי תנועה וגרימת נזק לרכוש, עצרו השוטרים לחקירה 11 מפרי סדר. במהלך העימותים נפצעו שלושה שוטרים שטופלו במקום.
פרט למהומות ישיבת גרודנא, אירעו עוד מספר תקריות בין שוטרים לאנשים במגזר החרדי באשדוד, כמו מעצרו של בחור דתי מאשדוד, במהלכה של השבת, בחשד לביצוע עבירות כאשר לאחר מכן התברר שמדובר היה במעצר שווא.
חבר המועצה, הרב אפרים וובר, שהוא גם יו"ר ועדת הכספים וממונה על החינוך החרדי באשדוד, ביקש מרב המשטרה לגלות רגישות כלפי אורח החיים החרדי ולציבור החרדי בכלל בעיר. הרב וובר אמר בין היתר במהלך הפגישה: "איננו בורחים מלטפל בבעיות קשות הטעונות טיפול, אך אנו עושים זאת ברגישות ובשום שכל. כך אנו מצפים שיהיה בממשק שבין הציבור החרדי למשטרת ישראל. אם יש קשר מצוין ובריא עם הקהילה – זה עוזר גם למשטרה וגם לנו".
עופר סולומון, דובר משטרת לכיש הוסיף: "המטרה שלנו בסופו של דבר היא שיפור השירות עבור החרדים. מאז מאורעות ישיבת גרודנא, בה החלו עימותים ,חסימות כבישים והיו עצורים, התחלנו תהליך שבודק כיצד לשפר את השיח, עשינו את זה על מנת לגשר על הפערים בעיר בין הצדדים".
יש לציין גם כי סנ"צ אילן שושן החליט בזמנו להקצות שני משקים חרדים שתפקידם לקשר בין המשטרה לקהילה, מדובר בשוטר ושוטרת שכבר פועלים בשטח. עם זאת, לאחרונה, מטרת משטרת אשדוד היא לעודד הגשת תלונות מהמגזר ולכן אף עלתה חשיבה לשלב חוקרות חרדיות במשטרה. על כך אמר סולומון: "היתה חשיבה והוחלט להחיל תקנים כאלה עבור התפקידים לשוטרות חרדיות. כולנו תקווה שכבר בתקופה הקרובה, ענין של כמה חודשים, נתבשר שיש תקנים לתחנה באשדוד ואז נגייס נשים חרדיות להיות חוקרות. יש שיח משותף שעובד באופן קבוע. רוצים לראות ביחד איך אפשר לקדם את העניין כדי שהנשים במגזר יגישו תלונות ולא ישמרו על זה בחצרות כמו שהיה נהוג בעבר הרחוק".
העימותים בין המשטרה לחרדים בינואר 2021 (צילום: דוברות המשטרה)
עוד כתבות
המלצות נוספות
האם הכתבה עניינה אותך?