השפעת בדרך – החיסון כבר כאן: מנכ"ל אסותא משמש דוגמה
באסותא למודי ניסיון ולאחר שהתפנו במעט מההתמודדות עם נגיף הקורונה, בבית החולים האשדודי נערכים כעת לנגיף השפעת - כלל הצוות הרפואי והמנהלי בבית החולים עתיד להתחסן, וראשון לשמש דוגמא היה המנכ"ל, ד"ר ארז בירנבוים. גם בארגון המיילדות מוציאים המלצה גורפת לנשים בהריון או לאחריו: "חיסון נגד שפעת לנשים בהריון מגן על האישה וגם על העובר שבבטן. החיסונים בטוחים לחלוטין"
ההמלצה היא גם לנשים במהלך ולאחר לידה. צילום: Photo by CDC on Unsplash
בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד למודי ניסיון רב מהתמודדות עם נגיף הקורונה בשנתיים האחרונות, וכעת כאשר הושגה שליטה יחסית מול הנגיף – נערכים בבית החולים באשדוד לנגיף ישן, מוכר ומסוכן לא פחות – השפעת.
בבית החולים החליטו להקדים "חיסון למכה", והחלו במתן חיסונים נגד שפעת לכלל העובדים. ראשון המתחסנים הוא לא אחר מאשר מנכ"ל ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, ד"ר ארז בירנבוים, שאף הכריז כי הוא רואה כיעד חיסון לפחות 85% מכלל העובדים ולפעול לכך שבית החולים יהיה בין המובילים באחוז העובדים נגד שפעת:
"לצוותי הרפואה יש אחריות לעצמם ולכלל המטופלים, ייתרה מכך על הציבור לזכור שבכל שנה זני הנגיפים משתנים, הם לא אלימים יותר בהכרח, אך בשל שיעור גבוה של חולים פוטנציאליים שבוחרים שלא להתחסן, עלול להיוצר עומס של תחלואת חורף על מערכת הבריאות. שפעת ניתן למנוע על ידי החיסון וגם למנוע מקרים נדירים של מוות בגלל השפעת. לכן רצוי לגלות אחריות וללכת להתחסן"
ראשון לשמש דוגמא ולהתחסן בעצמו - מנכ"ל אסותא ד"ר ארז בירנבוים (צילום: דוברות)
ארגון המיילדות קורא לנשים בהריון להקדים ולהתחסן: "לפני גל השפעת"
ארגון המיילדות בישראל, המייצג את 1,400 המיילדות בבתי החולים הציבוריים בארץ, מיילדות הבית והקהילה קורא לכל הנשים בהריון להקדים להגיע במטרה להתחסן נגד שפעת וגם נגד מחלת השעלת.
בארגון המיילדות מסבירים כי: "חיסון נגד שפעת לנשים בהריון מגן על האישה וגם על העובר שבבטן. נשים בהריון נמצאות בקבוצת הסיכון המוגבר לחלות בשפעת לעומת האוכלוסייה הכללית ולכן חיוני שיתחסנו מוקדם ככל האפשר עוד לפני שמתחילה עונת השפעת, על מנת שעד תחילת גל התחלואה, גופן כבר יספיק לפתח נוגדנים.
"המטרה היא למנוע את המחלה ולהפחית את הסיכון לסיבוכים שכן שפעת חריפה מגבירה את הסיכון ללידה של תינוק במשקל נמוך או ללידת פג ומכאן החשיבות הרבה של ההתחסנות. יודגש שגם נשים אחרי לידה נמצאות בקבוצת הסיכון לחלות, למשך עוד מספר חודשים אחרי הלידה".
בארגון המיילדות מרגיעים: "החיסונים בטוחים לחלוטין, הם הוכחו מחקרית והתרכובת שבהם מעודכנת לעונת השפעת 2022-2023. החיסונים הניתנים בזריקה, מכילים נגיף מומת ואין כל עדות מדעית לנזק כלשהו שעלול להיגרם לעובר או להריון, אלא להיפך. גם האם וגם העובר מוגנים מפני מחלה קשה ולידה מוקדמת, שכן הוכח מחקרית שהחיסון תורם גם לתינוק לאחר הלידה ואף מפחית את הסיכון לסיבוכים במידה ויחלה חלילה. החיסון גם בטיחותי לנשים שמניקות ומפחית את הסיכון לחלות בשפעת ולהדביק בה את התינוק היונק".
באשר לחיסון לשעלת, מוסיפים בארגון המיילדות: "חיוני לקבלו לקראת סוף ההיריון כלומר בשבועות 27-36 במטרה להגן על האישה וגם על העובר שבבטן באמצעות הנוגדנים לשעלת אשר עוברים דרך השליה ומספקים הגנה גם אחרי הלידה לחודשים הראשונים לחייו של התינוק".
עוד כתבות
האם הכתבה עניינה אותך?