האם העירייה תקנוס את עצמה?
עם פתיחת שנת הלימודים, מוסדות חינוך רבים בעיר התמלאו בשלטי פרסומות וברכות. ביום – יומיים הראשונים זה משהו שיכול להתקבל אך העובדה כי אותם מוסדות רק ממשיכים להתמלא בפרסומות ומודעות הדירה עיניהם מנאמני הניקיון בעיר שתוהים מדוע בעירייה לא אוכפים את החוק? יצאנו לבדוק
שלטים על מוסדות חינוך
חוק העזר העירוני בכל הנוגע למודעות ושלטים קובע כי הצבת שילוט במקום או על מיתקן שאינו מיועד להצגת שילוט, כגון על מדרגות חירום, מדרגות נעות, מזגן אוויר, מיתקן מוסד חינוכי, צינור אוויר, צינור ביוב, עמוד חשמל, מיתקן טלפון, מיתקן להפעלת רמזור, אנטנה, עמוד צופרים, תמרור, עץ או במקום שנועד לציוד או למיתקנים לכיבוי שריפות הינו אסור ואילו שיעורי האגרה בעד מודעה בשטח ציבורי, שאינה מודעה של פרסום חוצות, יהיו פי שניים מהשיעורים שנקבעו בחלק ג' בחוק. בנוסף, בית משפט רשאי בגזר דינו לצוות על הסרת שלט או מודעה, וכן על ביצוע עבודות לקיום הוראותיו של חוק עזר זה.
כמות השלטים ברחבי העיר על מוסדות חינוך היא גבוהה במיוחד ובבדיקה מדגמית שערכנו ברובע ט"ו ורובע ה' מצאנו כי על מתקני המוסדות החינוכיים השלטים מודבקים בכמות רבה, כשהחוק כאמור מורה על איסור הדבר. בין היתר נמצאו שלטים בביה"ס רבין, בי"ס רננים, ביה"ס אופק, בי"ס שירת הים ועוד מספר גני ילדים.
נאמני הניקיון השונים תוהים מדוע כבר עשרים יום בעירייה לא עושים דבר בנושא ולא אוכפים את העניין. בשיחה שערכנו עם דקלה, תושבת רובע ה' היא אמרה: "זה כל כך לא יפה, לא אסתטי ולא מכבד מוסד חינוכי. אם היה לוח מודעות ליד כל גן ובית ספר זה לא היה נראה ככה. בתור אחת שצריכה לפרסם חוגים לילדים זה היה יכול מאוד לעזור. מאז שבבחירות התחילו לתלות שם שלטים זה קורה פה. מילא תולים ביום הבחירות אבל למה לא מורידים לאחר מכן? ואם מורידים אז משאירים את האזיקונים על הגדרות- עד שילד לא יוציא עין מאיזה אזיקון ואז יזכרו לשנות את המצב.
חברת המועצה, שרון מרק, התייחסה לסוגיה: "כמו בכל תחילת שנה הופכים גדרות בתי הספר שלנו ללוחות מודעות פיראטים, בחסות העירייה. לשלטי ״שנת לימודים טובה״ אשר נתלים על מאות מוסדות חינוך בעיר מצטרפים תוך ימים גם שלטים של המתנ"סים, תנועות הנוער, מופעים לילדים, צהרונים חוגים פרטיים וכל המעוניין- וכך הופכים את המרחב הציבורי בשכונות למלוכלך ואת חזות בתי הספר וגני הילדים למוזנחת. גם בחוק העזר העירוני לשילוט הדבר אסור וכן בחוק לשמירת הניקיון הקנס על כל שלט כזה עומד על 1000 שח. כידוע, כל נאמן ניקיון יכול להגיש דו"ח על מפגע זה והגיע העת בעירייה לנקוט בגישה ״נאה דורש נאה מקיים״ בנושא הניקיון בעיר והשמירה על המרחב הציבורי".
יוסי בר, מנהל המשטרה הירוקה מסר: "מדובר בפגיעה סביבתית במרחב הציבורי ולכלוך רשות הרבים. הדרך הראויה לאכיפת המפגע היא באמצעות מתן הודעות תשלום קנס למציבי השלטים שכן מדובר בעבירה על חוק שמירת הניקיון. הרשויות המקומיות אמונות על הסרת ואכיפת המפגעים בתחומן ולפיכך הן הכתובת לפנייה".
כאשר ביקשנו לקבל תגובה מהעירייה נתבקשנו לאתר עבורה את החוק המדובר וכאשר הוא הגיע לידה התגובה מיאנה להגיב עד לכתיבת שורות אלו.
עוד כתבות
האם הכתבה עניינה אותך?