ההורים שואלים: מדוע סבסוד הצהרונים הוא עד כיתה ב' בלבד?
''ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד'' הוא משפט שכל הורה מכיר, וכעת הורים בעיר מתארגנים ומתקוממים נגד העובדה שהם (ההורים לילדי כיתות ג' בעיר) נאלצים לשלם מחיר גבוה פי שלושה מאשר שילמו כאשר ילדיהם היו בכיתות א'-ב' > "מבקשים מהעירייה לעזור בסבסוד". בעירייה טרם מגיבים
יוקר המחיה בא לידי ביטוי גם כאן, וההואים נאלצים לשלם (צילום אילוסטרציה: אשדודי)
בבתי הספר השונים בעיר נערכים לפתיחת השנה, בתקווה שזו אכן תצא לדרך במועדה. בינתיים, בכל הקשור לצהרונים המסובסדים, ההורים לתמידי כיתות ג' קיוו שבניגוד לשנים עברו, הפעם יהיה סבסוד, כמו שיש לתלמידי כיתות א'-ב'. בשיחות שערכנו עם מספר הורים בבתי ספר שונים, קיבלנו את אותן הטענות בגדול כאשר בבית ספר ברובע י"ב, אחת האימהות לתלמיד כיתה ג' אמרה לנו: "הרלב"ד אומר שילד עד גיל 9 לא חוצה לבד את הכביש אבל המדינה בפועל לא עוזרת להורים שעובדים ולא פועלת על מנת שילד בגיל הזה ישאר במסגרת נאותה עד 17:00. כבר בסיום העונה שעברה נודע לי שאין אפשרות לפתוח צהרון לכיתה ג' בבית הספר ונאמר לי שאני צריכה לפנות ישירות למתנ"ס ברובע ולבקש צהרון".
בבדיקה שערכנו מצאנו כי אותה האם ניצלה את כל הקשרים שלה, פנתה להנהלת בית הספר ולמתנ"ס, בדקה את התנאים, בדקה רשימת התכנות ואחרי הרבה התעסקות הצליחה להביא לפתיחת צהרון בבית הספר ללא סבסוד, כך שיוצא שאם בכיתה א-ב שילמה 240 שח לילד לחודש, השנה היא תשלם 780 ש"ח לילד לחודש. "אין לנו ברירה והורים היו מוכנים לשלם כי זה המחיר של להיות הורה עובד במדינה הזאת, בפועל בשנה הבאה יהיה צהרון לא מסובסד ורק בגלל שפעלתי רבות לנושא". הוסיפה האם.
בבתי ספר אחרים בעיר המצב דומה כאשר עוד הורים התעמרו על כך שאין מה לעשות עם ילד בן 8-9 לבד בבית משעה 13:00 כשההורים עובדים והאחים שלו לומדים עד 15:00, בטח לא עם הכבישים המסוכנים שיש לילד לחצות בדרך.
ההורים פונים לעירייה בבקשה לעזור בסבסוד. (צילום אילוסטרציה: אשדודי)
יוקר המחיה? מגולגל אל ההורים
כידוע, על פי חוק ילד עד גיל 9 לא חוצה לבד את הכביש אבל בפועל אין תמיכה של העירייה (וגם המדינה) בעניין. נראה כי אין תמיכה במשפחות בהם שני בני הזוג עובדים. אמא אחרת הוסיפה: "רשמתי לצהרון בהשתתפות מלאה של ההורים בעלות 780 ש"ח אחרי שהבנתי מהיו"ר שלנו שכל היו"רים בעיר שמייצגים את ההורים לא מרוצים מזה בדיוק. בפועל, כל בית ספר שהצליח לארגן צהרון היה כי ההורים הרימו את הכפפה והסכימו לשלם 780 ש"ח יפתח צהרון. חשוב לציין כי אין לנו טענות למחירים בכיתות א-ב, זה מחיר טוב גם ביחס לערים אחרות אבל צריך לתת מענה גם לכיתות ג' , אי אפשר לצפות שילד בכיתה ג' יחזור לבד הביתה, יעבור כבישים, יתהלך לבד ברחוב וישב לבד בבית – אותי ואת רוב ההורים הקטע שהכי מטריד הוא חציית הכבישים".
אילן ראובני, תושב העיר ויו״ר ועד ההורים בביה״ס הרא״ה הגדיל ואף שלח מכתב לראש העיר בו כתב בין היתר: "יוקר המחיה המתבטא בכל תחום ותחום בחיינו מעיק ומשפיע רבות על תושבי המדינה וביניהם גם תושבי העיר. פנו אלינו מאות מתושבי העיר בדבר העלות הגבוהה של הצהרונים לכיתות ג-ד. כפועל יוצא חלה ירידה דרסטית בהרשמה לצהרונים בכיתות אלה בשל העלות הגבוהה זאת למרות שילדים בכיתות אלה עדיין זקוקים להשגחה בסיום הלימודים. אי הרשמת הילדים לצהרונים גורם לכך שההורים נאלצים לצאת מוקדם מעבודתם או לעבוד פחות שעות מה שמביא לירידה בהכנסתם או לחילופין הילדים מגיעים לביתם לאחר הלימודים כאשר נמצאים לבדם וללא השגחה – פתרון שרק מוסיף לדאגת ההורים. אנחנו תושבי העיר פונים אלייך על מנת שתקבל את ההחלטה הראויה ותסבסד את עלות הצהרונים בכיתות אלה .החלטה זו תעזור בראש ובראשונה להורים בידיעה שילדיהם נמצאים במסגרות ראויות ובהשגחה".
מעיריית אשדוד טרם נמסרה תגובה והיא תובא כשתתקבל.
פונה אל ראש העיר. אילן ראובני (צילום: פרטי)
עוד כתבות
האם הכתבה עניינה אותך?